Terrasser af træ
Når der skal bygges en træterrasse og skal vælge træ, skal der skelne mellem det træ, der skal være i kontakt med jorden, og selve belægningen.
Med hensyn til belægningen er det vigtigt, at træet kan tåle fugt og samtidig er lagt på en måde så det kan tørre ud. Belægningen skal skrues fast da søm arbejder sig op med tiden.

Det konstruktions træ som skal i kontakt med jorden, skal være trykimprægneret træ, aller helst sokkelsten.

 

Trykimprægnerede brædder
Trykimprægnerede brædder har været meget anvendt igennem de seneste 20-30 år. Trykimprægneret træ har den fordel, at det generelt har en længere levetid udenfor samt i kontakt med jord.

 

Eksotiske hårdt træsorter
Eksotiske træsorter og træsorter, der ikke er fra Danmark, bliver mere og mere almindelige som terrassegulv. Teak, mahogni, sibirisk lærk og ceder er blevet brugt i flere år, og nye sorter som ipé, jatoba, cambara, cumaru og bankirai er også ved at blive populære. Se eksempel på Ipè terrasse her. Selvom træerne vokser i fjerne verdensdele, har de en god modstandsdygtighed over for det danske klima. Det er hårde træsorter med et højt niveau af olie og andre naturlige stoffer, der gør dem stærke over for råd og svampeangreb.

 

Forside

Referencer

Vedligehold mm.

Priser

Kontakt

 

Skånebyg

 

De fleste træsorter, i særdeleshed ceder og teak og til dels lærk, antager med tiden en rigtig smuk sølvgrå farve. Flere af de øvrige eksotiske sorter som ipé, jatoba, cumaru, bankirai er derimod meget mørke i deres glød. Deres mørke varme og rødlige farver bibeholdes i høj grad, hvis du vælger at oliere dine brædder.

 

Efterbehandling af træet

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at der med tiden kan komme farveforskelle mellem træ, der er i sol, og træ, der er i skygge. Det kan du stort set undgå, hvis brædderne behandles med f.eks. olie her findes flere velegnet fabrikanter.

Telefon:                   +45 6160 7474

 mail@skaanebyg.dk

Velkommen på Terrasse siden.

      

 Terrasse siden
E-mail:
Trykimprægneret
Lærk oliebehandlet
Teak ubehandlet
Trykimprægneret oil

Powered by Skånebyg©